Drunen

Wilhelminaschool Drunen

Geïnspireerd door de online cursus "Alec Soth: Photographic storytelling" van het gerenommeerde fotocollectief Magnum Photos ben ik met een fotoproject begonnen om mijn eigen woonplaats in beeld te brengen. Ik probeer regelmatig in Drunen foto's te maken. Ik wil daarmee een document vast leggen voor later zodat mijn kinderen later kunnen terug kijken op het Drunen van hun jeugd.

Deze week de voormalige Wilhelminaschool.
De voormalige Wilhelminaschool aan de Wilhelminastraat is nog het enige schoolgebouw in Drunen waar ik op school heb gezeten wat nog overeind staat. De andere school gebouwen, zoals de kleuterschool in de Schoolstraat, de Wilhelminaschool in de Stationsstraat en de J.P. van Rooij MAVO zijn door de jaren heen allemaal gesloopt. Ik heb van 1977 t/m 1983 op de Wilhelminaschool gezeten en kijk met veel plezier op die tijd terug.

In mijn middelbareschooltijd was in het gebouw aan de Wilhelminastraat het Creativiteitscentrum gevestigd.  Op 15-jarige leeftijd deed ik daar een cursus fotografie en leerde ik er in een DOKA werken. Op dit moment is in het gebouw de Haci Bayram Veli Moskee gevestigd.