Drunen

Geesten uit het verleden

Geïnspireerd door de online cursus "Alec Soth: Photographic storytelling" van het gerenommeerde fotocollectief Magnum Photos ben ik met een fotoproject begonnen om mijn eigen woonplaats in beeld te brengen. Ik probeer regelmatig in Drunen foto's te maken. Ik wil daarmee een document vast leggen voor later zodat mijn kinderen later kunnen terug kijken op het Drunen van hun jeugd.

Geesten uit het verleden
Deze week een experimentje om een stukje uit mijn jeugd te mixen met de huidige situatie. Hiervoor heb ik twee foto's gebruikt die ik vond op de website van het Streekarchief Langstraat Heusden Altena Het zijn foto's van de Hoge Braken en de J.P. van Rooij M.A.V.O..

In de Hoge Braken heb ik in mijn jeugd menig film gezien en carnaval gevierd. Van 1983 t/m 1987 zat ik op de J.P. van Rooij M.A.V.O.. Beide gebouwen zijn uit het straatbeeld verdwenen. Op basis van de oude foto's heb ik geprobeerd vanaf ongeveer hetzelfde standpunt dezelfde foto's te maken. In de nabewerking heb ik beide foto's over elkaar heen gelegd. De foto's uit het verleden zijn in zwart/wit om zo het verleden te benadrukken. Ze zijn ook transparant gemaakt. De foto's van nu zijn in kleur om het nu te benadrukken. De foto's uit het verleden lijken zo wel een geestverschijning.